DJ E-DEEP

Klik hier om de ondertitel te bewerken

Biografie

Dj E-deep voelt zich bijna altijd gelukkig en is optimistisch gestemd. Wanneer alles vooruit gaat voelt hij zich het best. De Gedachte iets nieuws te realiseren maakt hem enthousiast. Wanneer hij ergens aan begint dan neemt hij daar ook echt de tijd voor. Austin gaat "diep" in alles wat hij doet zegt hij in een interview met Jerion RTL4. Dat is de rede waarom zijn eerste manager DHR Gabi in 2007 zijn naam veranderde van DJ Austin naar

DJ E-Deep. Gezien zijn nieuwsgierigheid ontdekte hij de muziek.. hij wil echt niet alles weten maar wil wel graag nieuwe dingen ontdekken.


DJ E-Deep heeft een muzikale achtergrond, zijn moeder is gospel zangeres. In 1997 begon hij als rapper en songtekstschrijver. Op deze manier is hij in contact gekomen met rappers als Brain Power, Postman, Uinq, Yes R, Lange Frans DJ Chuckie en vele andere.

In 1999 bracht hij samen met Ben Wittman een single cd uit "Love don't hate". Daarnaast is deze DJ op een aantal Televisie zenders te zien geweest o.a. bij RTL4, Veronica, TMF.

De liefde voor platen draaien begon al in zijn jeugd, al snel kocht hij draaitafels en een mengpaneel. Al rommelend op zolder begon deze DJ mixtapes op te nemen met DJ MG & DJ Puchada uit Angola/Portugal. Daarna begon hij met draaien op schoolfeesten, bruiloften en andere aangelegenheden. Door zijn nieuwsgierigheid werd hij getrokken naar Discotheek Club Hip in Haarlem. Daar maakte hij kennis met de nieuwe Sound van DJ Waxfiens, MBA, T.L.M, ITL, Chuckie, Vato Alvro HI TEC D, Uli en meer. Hij heeft de opkoming en ontwikkeling van House, Reggaeton, DanceHall, R&B, Hip Hop en Kuduro muziek van dichtbij mee mogen maken. De stijl van DJ E-deep valt dan ook niet onder één noemer samen te vatten. Door de jaren heen is hij een allround DJ geworden die zich aanpast aan de wens van zijn publiek.


Momenteel gaat zijn voorkeur uit naar Latin. Muziek om uit je "dak" te gaan, swingend en opzwepend, verteld hij. Het gaat hem om de filosofie, schoonheid, liefde, muziek en alle vragen die daarbij horen. Deze motivatie is tot stand gekomen dankzij DJ El Che. DJ E-Deep was een aantal jaar geleden één van zijn resident DJ's in Club Liberte te Beverwijk.